SZABÁLYZAT

Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján összefoglalnám pár gondolatban, hogy ez az ingyen felajánlott segítségnyújtás hogyan is tud működni. Mivel a tanácsadási folyamat és bármilyen pszichológusi tevékenység szerződés alapú, ezért az oldalamon megtalálható terápiás szerződés képezi minden újabb klienssel folytatott munkánk alapját. Ha gondolod olvass bele tájékozódásképpen, hogy tudd, mik az ilyen együttműködés általános alapjai, azonban a jelen helyzetre speciális  feltételek az irányadók , melyeket a gomb után olvashatsz...


  1. Mivel jelen esetben nem szerződünk hosszabb távú együttműködésre, nem kötünk szeződést sem, nincs tanácsadási vagy terápiás folyamat sem. Ez azt jelenti, hogy a probléma vagy kérdés mélységétől függően csupán 1 vagy maximum 4 alkalommal találkozunk. Ez akkor derül ki, amikor először beszélünk, és javaslatom alapján megállapodunk az ülések számában, és a problémát orvosolandó lehetőségek igénybevételében.
  2. Az 1, 2, 3, esetleg nagyon ritkán 4 alkalom egy olyan akut tanácsadás, amely kifejezetten a jelen helyzetre reagál, feltérképezi az esetleges lehetőségeket a helyzet jobbítására, eszközöket, utakat mutat az önálló lelki-karbantartáshoz.
  3. Ahogyan a Covid-19 oldalamon olvasható, ezt a lehetőséget a járvány által érintett lelki problémákra ajánlom, tehát azoknak a csoportoknak, akiket ott felsorolok (idős, krónikus beteg, vagy ilyenek rokona, egészségügyben dolgozó, vagy váratlan lett munkanélküli). 
  4. Vagy akutan jelentkező pániktünetek, szokatlan reakciók vagy stresszhalmozódás következtében fizikai tünetek. Ha valakinek már egy ideje megvannak ezek a problémái, nem csak most kerültek elő, akkor a pár alkalom nem elegendő, hosszabb terápiás folyamatra kellene elköteleződnie, hogy állapota rendeződni tudjon. 
  5. És az is előfordulhat, hogy eddig nem volt, de most olyan erővel van jelen, hogy sem a 4 alkalom nem elegendő, sem az önálló gyakorlás. Természetesen ebben az esetben javaslatot teszek a további lehetőségekre.
  6. Jelen körülmények között nincs lehetőség a megbeszélt időpontok módosítására. Ha a jelentkező nem tudja igénybe venni, az sajnos elúszott, nem tud újabbat kérni.
  7. Ugyanakkor ha a megbeszélt ülés előtt mégis meggondolja magát (ami ilyenkor természetesen előfordulhat), lehetőleg mihamarabb legyen kedves lemondani az órát, hogy átadhassa ezt a lehetőséget olyan jelentkezőnek akinek valóban szüksége van rá.
  8. Az első ülésen megbeszélt találkozás-szám ülései természetesen térítésmentesek, azonban bármilyen további találkozás szükségessége  esetén azok már fizetési kötelezettséggel járnak.