LETÖLTÉSEK

Az itt található hanganyagok egyszeri hallgatásra és 21 napos tréningre is alkalmasak. Tőled függ, hogy milyen mélységű behatásra, változásra vágysz. Kérlek, hogy csak elvonultan, lehetőleg meditációs pozícióban, csukott szemmel hallgasd, kivéve amelyekben az elején más instrukciót hallasz. Semmiképpen ne hallgasd őket más tevékenység végzése közben. Köszönöm!

ÚJHOLD MEDITÁCIÓ, az új kezdetekhez, átalakuláshoz, belső transzformációhoz melyet az éppen aktuális újholdi energiák mindig támogatnak. Tehát nem csak újholdkor, hanem mindig segítségedre lehet, ha valami új bevezetésére készülsz, ha valamit éppen elindítani szeretnél az életedben. 

TELIHOLD MEDITÁCIÓ hogy az elengedés könnyebb legyen. Azt hiszem mindannyian találkoztunk már az elengedés nehézségével, amikor valamihez akkor is képesek vagyunk kötődni, ha nem kellemes, ha fáj, ha csak nehézségeket okoz. Ez a teljesen természetes emberi működésmód mégis sokszor lassít vagy blokkol minket és megakadályozza szükségszerű növekedésünket, ezért elengedni tanulni éppannyira fontos, mint amennyire egész életünkön át tartó folyamat.

Az ISTENNŐ-ÉN meditáció a bennünk lévő feminin energiák aktivizálásával szerzi vissza vagy kelti új életre az ősi női erőt, amely mindigis velünk volt. Önbizalmat , magabiztosságot, tudatosságot, szeretet-bölcsességet teremt saját erőforrásainkból.

A BELSŐ GYERMEK mindannyiunkban bennünk él, a kicsi én, aki lehet gyermekkori sérüléseink hordozója éppúgy, mint a gyermeki bölcsesség megtestesítője. A vele való munka felhozhat megoldandó gyermekkori emlékeket, és a felnőtt énünkkel összekapcsolva megoldásokat, lehetőségeket is kínál. Ugyanakkor ha úgy érzed, hogy nagyon súlyos gyermekkori bántalmazás áldozata voltál, azt javaslom, hogy egyéni terápiát válassz a meditáció hallgatása helyett. 

A BELSŐ SZERVEINK szoros kapcsolatban vannak lelkünk egészséges működésével, nem elválaszthatóak egymástól, oda-visszahatásban vannak. Ha belső mentális utazást teszel a testedben, pozitív gondolatokkal, erővel, energiával feltöltve szerveidet, nem csak a betegségek gyógyításának irányába hatsz, hanem az azok kialakulását előidéző lelki folyamatokra is. Az itt hallható meditáció elsősorban a hormonrendszerre fókuszálva segíti a tisztulást, elengedést.

A CSAKRÁK testünkhöz tartozó energiaközpontjaink, melyek minden keletről származó gyógymód, és hitrendszer alapját képezik. Minden csakrának megfeleltethető egy-egy szerv vagy szervrendszer, valamint egy elv, tulajdonságok, aspektusok. Mindegyikhez tartozik továbbá egy szín, egy virág, egy állat, egy bolygó, egy mantra, egy sajátos anyag ami lehet fém, drágakő, kémiai elem. A test a csakrákon keresztül kapcsolódik a külvilág energiáival, így azok megfelelő működése, összerendezett harmóniája a testi-lelki egészség feltétele. Az itt hallható meditáció a test hét alapcsakráján halad végig, tisztítva, kiegyensúlyozva azokat.

A SZÍVCSKRA a mellkastájékon, fizikai szívünk magasságában helyezkedik el. Központi jelentőségű több szempontból is. Egyrészt itt váltanak át az alsó csakrákban megjelenő testi ösztön energiák a magasabb szellemi megnyílvánulások felé, másrészt közvetlen összeköttetésben van a fizikai szívvel. A hagyományok szerint a szeretet, a megbocsájtás, az odaadás, megértés, az Isteni szeretet felébresztésének lakhelye. Mindannyiunkban vannak "harag-gátak", melyek ezen a területen blokkolják a teljes megértést, elfogadást, befogadást, és végső soron a kreatív önmegvalósítást. Ezért nagyon fontos ennek a központnak a rendszeres harmóniába rendezése, tisztítása, ébresztgetése.

A LÉGZÉS fizikai létezésünk alapja, a legtöbb meditációs gyakorlat egyfajta légzéskoncentrációval kezdődik. Az itt hallható hanganyag mindfulness alapú, célja a figyelmi fókusz gyakorlása a légzés megfigyelésén keresztül. Végzése közben az elme is elcsendesedik, és a relaxált álapot szinte önmagától kialakul. Ha bővebben szeretnél olvasni a mindfulnessről, menj vissza az inspiráló oldal ezen fejezetéhez.

A SZERETŐ KEDVESSÉG meditáció az egyik alapvető buddhista gyakorlat, melyet a mindfulness tréningek is beemeltek gyakorlataik közé. Nem véletlenül. Ez az a meditáció, amellyel azt az igazi bensőséges szeretet érzést fejleszti és gyakorolja a meditáló, amely minden emberi kapcsolat, gondolat és érzelem kiindulópontja lehetne, vagy inkább lennie kellene. Talán az elején nem könnyű, hiszen a gyakorlást az önmagunkban, magunk iránt érzett szerető-kedvességgel kell kezdeni, aminek nehézségét nem is gondolnánk mindaddig amíg nem próbáljuk meg ezt tudatosan megtalálni és feléleszteni. 

A SIKER mindannyiunk számára fontos mozgatóerő, cselekedeteinket többnyire próbáljuk abba az irányba terelni, hogy végeredményben sikeresek legyenek. Ha nagyobb megmérettetés előtt állunk, legyen az fizikai vagy mentális teljesítmény, sokat segíthet ha előtte egy imaginációs gyakorlattal felkészítjük magunkat a helyzetre, és elménket a vágyott eredményre irányítjuk korábbi tapasztalataink alapján. A sportolók mentális felkészítésében ez egy bevett gyakorlat, mely az élet többi területén hasonlóan hatásos segítség lehet.

Az OXIGÉN testünk alapvető szükséglete, az életet jelenti egész szervezetünk számára. Az itt hallható imaginációs gyakorlat az oxigén útján keresztül tudatosítja, és lazítja el a testet, miközben egy 15 perces testen belüli utazás képi megjelenítésével aktivizálja a test-tudatosságot.

Mindfulness Body Scan gyakorlata:

Mindfulness, ülő meditáció:

Mindfulness, gyengéden gyógyító meditáció:

Mindfulness, Body Scan kicsit másképp:

Mindfulness Hegy meditáció:

Az AUTOGÉN TRÉNING egy nagyon régi, de annál inkább széleskörűen használható relaxációs módszer. Majdnem 100 éves, és mit sem kopott eredeti erejéből. Bár igaz, hogy az utóbbi évtizedek mindfulness hype-ja kissé megnyírbálta a népszerűségét, de az is igaz, hogy egészen másként működik. És működik! A test ellazításán keresztül jutunk el az egész autonóm idegrendszer lenyugtatásához és következésképp a mentális nyugalomhoz. Nemcsak szorongás és pánikbetegség esetén az egyik jól alkalmazható módszer, de segítséget ad fizikai betegségek esetén, sportolás előtt vagy után, koncentráció vagy tanulási képesség, tudatosság fejlesztéséhez is. Alapvetően egy 12 hetes tréningen lehet elsajátítani csoportban, vagy egyénileg. Mégis, a teljes alapgyakorlat sok helyen elérhető, letölthető, tehát itt azt a verzió találhatod, melyet én magam használok: