SÜRGŐS SEGÍTSÉG

Erre az oldalra olyan anyagokat töltök föl, melyek kifejezetten hasznosak lehetnek a járvány és karantén idején felmerülő, egyre növekvő számú és egyre mélyülő súlyosságú lelki problémákra.

1. MEDITÁCIÓK

Kezdjük előszőr is az imaginációkkal, vagyis vezetett meditációkkal, melyeket a youtube csatornámon is megtalálhatsz. Hétről hétre töltök fel újakat, a közösség lelkiállapot változásának és az aktuális természeti időszakoknak megelelő tartalommal. A videók leírásában több információt kaphatsz arról, hogy mire jók, miben tudod hasznosítani őket. Az azonban mindegyikre jellemző, hogy egy légzésrelaxációval kezdődik, ami mindenféle szorongásos állapotban, aggódásban, feszültségben óriási segítség lehet.

2. STOP GYAKORLAT

Pánikos tünetek legyőzésére, vagy negatív gondolatoktól való megszabadulásra segíthet a STOP gyakorlat, vagy ahogy a mindfulness tréningen nevezem: "Egy perc lélegzetvételnyi szünet." Ennek az a lényege, hogy vedd ki magad az automatikus gondolatok és cselekvések sorozatából, és helyezkedj bele az "éppen most"-ba a légzésed figyelésével, és a helyzet tudatosításával. Hogy hogyan valósítsd meg azt itt találod:

További pánikos, szorongásos állapotok leküzdéséhez javasolt gyakorlatokat itt találsz: