HOLDHATÁS

A hold ciklikusan változtatja formáját, fényét, helyét ahogyan megyünk körben egy évkörön. A ciklusai, amelyből összesen 8 van, különböző hatással vannak ránk. A legkifejezettebb a telihold, és az újhold hatás. Hagyományosan a telihold az elengedés energiáit mozgósítja, az újhold a teremtését. Ha rendszeresen meditálunk, vagy természet közelben élünk, intenzívebben érzékelhetjük ezeket az energiákat, és ennek megfelelően alkalmazhatjuk életünk formálására. 

TELIHOLD

Kezdjük talán az elengedéssel.... A telihold idején a Hold, Föld Nap egy vonalban van, a Nap megvilágítja a Hold egészét, pompás fénye beragyogja az éjjelt, fényt visz álmainkba. Talán ezért lehet hogy telihold idején gyakran tör ránk az álmatlanság, vagy furcsa, különös álmokra ébredünk. Gyakran izgatottabbak vagyunk a megszokottnál, és váratlan cselekvésekre ösztönözhet, de az is lehet hogy mélabúsabbak, kedvetlenebbek vagyunk. Az biztos, hogy valahogyan hat ránk, és megváltoztatja addigi viselkedésünket, ha csak árnyalatnyira is. Mivel a Hold folytonos mozgásban van, akárcsak a többi égitest, folyamatosan jegyet vált, így annak is van jelentése, értelme, hogy éppen melyik jegyben jár a Telihold. Ettől függ az is, hogy mi a fő hatása, vagy az, hogy egyesek jobban megérzik, mások nem. Hiszen összefüggésben áll az egyén születési képeletében található Holdjeggyel, illetve a az aktuális Telihold-jegy születési képletben elfoglalt helyével. Egyszóval, mindannyian máshogy reagálunk minden egyes Teliholdra. Abban viszont többnyire egyformák vagyunk, hogy ha telihold idején tudatosan foglalkozunk elengedéseinkkel, esetleg meditálunk is ennek érdekében, ezek sokszorosan megtérülnek, megkönnyebülést hozhatnak számunkra.

Itt letölthető a telihold meditációim egyike:

ÚJHOLD

Ha már minden szükségtelen dolgot elengedtünk, elkezdhetjük az új megteremtését. Ebben segíthet bennünket az Újhold. Ilyenkor a Nap és Föld közé kerül a Hold, tehát épp kitakarja a Nap fényét, sötétséggel árasztva el a Földet. Ez azonban nem annyira félelmetes, mint elsőre hangzik, ugyanis ezzel megteremti a lehetőséget a zéró pontba való megérkezésre, és az onnani újbóli elindulásra, újrakezdésre. Képzeld el, hogy a folyamatosan haladó égitestek ármlásában mindig van egy pont számodra innen a Földről szemlélve, amikor a Nap és a Hold teljesen egyvonalban van, teljes takarásban, teljes sötétséget ontva. Majd pár másodperc múlva a Nap már fel is bukkan a Hold másik oldaláról, ahogyan onnan világítja meg leheletnyi pici vékony sarlócskát rajzolva az égen. Amikor teljes a takarás, azt nevezem zéró pontnak, null pontnak, vagy reset gombnak. Ez picit olyan, mint amikor a laptopod, vagy telefonod hibákat vét, az agyadra megy, és Te ki és bekapcsolod újra. Reset-eled a rendszert. Pont ez történik ilyenkor az univerzális rend szerint....Ez egy rendszeres  rendszerfrissítés, kikapcsol bekapcsol, újrabútol. Tehát remek energiatér keletkezik ahhoz, hogy Te is ezt tedd. Vedd számba ami volt, takarítsd ki, majd újúlt erővel lendülj neki a következő fejezetnek.

 Az itt letölthető hanganyag a 2019.04.05.-i újholhoz készült, melynek hatását meg inkább erősíti, hogy a hold a Kosban volt, hatalmas erővel lendítve bennünket az "új"-ba.