NAPFELKELTE KIHÍVÁS 

Rendszeresen hirdetek meg napfelkelte kihívásokat, amelyhez a világ minden tájáról lehet csatlakozni. Általában valamilyen asztrológiai fordulópontra tervezem a kezdő napot, mint például telihold, újhold, és a napéjegyenlőségek. A legutóbbi 2021-ben volt, melynek kezdőpontja egyben az asztrológiai év első napja is, a tavaszi napéjegyenlőség, március 20 volt. Az eseményhez általában valamilyen közösségi média oldalon alkotunk egy csoportot, ahol az élményeket, és képeket meg lehet osztani. A legutóbbi facebook oldala a @sunrisechallenge2021hungary csoport volt. 

Ezeken a kivhívásokon kapcsolódásunk teljesen virtuális, sok különböző helyről ugyanabban az élményben lehet részünk, ugyanakkor a közös cél és elköteleződés, valamint az egyszerre folytatott meditálás összeköthet bennünket.

Az itt látható képek az elmúlt évek napkelte kihívásának legszebb fotói. Remélem te is kedvet kapsz, hogy csatlakozz a következőhöz.

Természetesen a kihívás része a reggeli séta, amellyel megközelíthetsz egy napfelkelte lelő helyet,  és meditálás is, amellyel elmerülsz az élményben. Itt találhatod azokat a hanganyagokat, amelyeket én ajánlok gyakorlásra, de természetesen bármilyen más meditációt is gyakorolhatsz.

Itt találhatsz  egy korábbi napfelkelte meditációt is ha változatosságra vágysz, és tudatosságod elmélyítéséhez használhatod a hozzátartozó munkafüzetet is:

Új nappal megújulva

A felkelő nap csodálása nemcsak szemet gyönyörködtető látvány, hanem számos pozitív hatással bír mind szellemi-lelki jóllétünkre, mind fizikai egészségünkre. Talán nem véletlen, hogy a rendszeres spirituális gyakorlatot végzők mind a nap ébredése előtt kezdik gyakorlataikat, akárcsak a naponta meditálók is. A hajnali 3 és 6 óra közötti időszak a legalkalmasabb a lélek fejlesztésére, az intuíció meghallására, belső bölcsességünk felfedezésére. Az ego ekkor a legcsendesebb és így sokkal természetesebben vagyunk képesek utat találni a legbelsőbb, legfelsőbb énünkhöz. Ilyenkor még az éjszakai álmokhoz is közel vagyunk, és sokkal könnyebben felidéződhetnek fontos álomdarabkák, beúszhatnak számunkra aktuálisan jelentést hordozó képek, emlékek, melyek tudatalattink aktív működését jelzik. Érdemes odafigyelni rájuk, mert hatásukkal segítenek bennünket, választ adhatnak kérdéseinkre, irányíthatnak, támogathatnak nehéz időszakainkban.

Ha mindezt összekötjük egy hajnali sétával  a legközelebbi napfelkelte figyelő helyig, majd átadjuk magunkat a felkelő nap misztériumának, szinte spontán meditatív állapotba kerülünk, egyszerre érezhetjük a földelésünket és az univerzum egészét. Olyan mintha belesimulnánk valamiféle lélegzetelállító időtlenségbe, és ezzel egyszerre a jelenben kell lennünk minden egyes pillanatban. A nap ébredésének energiái, fényei, levegője, színei mind azért vannak jelen, hogy bennünket segítsenek az önátadásban, elengedésben, a hálateltség és határtalan szeretet érzés megélésében.

Rendszeres gyakorlása egészen mély transzformációt ígér, mely nem csak bennünket alakít át, hanem általunk kihat egész környezetünkre, a hozzánk kapcsolódó dolgokra, a fizikai tér látható és láthatatlan világára. Befolyásolja jövőbeli történéseinket, életünk minden területén pozitív átalakulást ösztönöz. A korán kelés, a séta, a felkelő nap csodálatos energiája, a meditáció egyenkénti és együttes hatása több kutatás tárgyát képezte már, eredményeik alapján elmondható, hogy biztosan növelik az én-hatékonyságot, a tudatosságot, a hála-érzést, fokozzák a boldogság-érzetet, a teljesség érzést, és növelik a libidót. Mindezek következtében sokkal kevesebb az esély a szezonális depresszió megjelenésére, a gyakori őszi-téli influenza és egyéb vírus fertőzések általi megbetegedésre. Alapvetően növelik az immunrendszer hatékonyságát, és az endorfin szinetet, pozitívan befolyásolják a hormon-egyensúlyt. Hatnak a táplálkozásra, az emésztésre, csökkentik a cukorbetegség, a szív-érrendszeri zavarok, a csontritkulás, a szklerózis megjelenését.

Ha mindez elég meggyőző volt számodra, akkor ne habozz tovább, kezdd el! 

Ha további kérdéseid vannak, vagy támogatásra vágysz, itt jelentkezhetsz: