ÖNVIZSGÁLAT 

Ha nyitott vagy egy kis önvizsgálódásra, kélek tedd fel magadnak a következő kérdéseket, próbálj meg őszintén válaszolni, és figyeld meg a felbukkanó érzéseidet. Arra is kérlek, hogy a jelen alapján válaszolj, ne a múltbeli emlékek, vagy jövőbeli elvárások alapján.

1. TESTI TÜNETEK * Hogy érzi magát a tested? Vannak-e állandó vagy visszatérő testi tüneteid panaszaid? Esetleg előfordul-e hogy nem is akarsz tudomást venni a testi jelzéseidről?

2. ALVÁS MINŐSÉGE * Hogyan tudsz aludni? Előfordul-e hogy valamilyen szerre (akár természetes, akár mesterséges) volt szükséged az elalváshoz? Mennyire vagy általában kipihent és hatékony?

3. ELÉGEDETTSÉG? MOTIVÁTSÁG *  Elégedett vagy-e mindennapi életeddel? Szeretsz-e reggel felkelni, és pontosan tudod mi a dolgod, mit kell tenned?, vagy szivesebben maradnál ágyban, mert az előtted álló nap épp nem kecsegtet semmivel?

4. ELENGEDÉSI KÉPESSÉG * Előfordul-e hogy egy problémán sokat rágódsz és nem tudsz továbblépni? Esetleg már a barátaid és a rokonaid is megjegyezték, hogy nem szeretnének veled a témáról beszélgetni, és azt mondták: lépj tovább!

5. BIZTONSÁGÉRZET * Mennyire érzed magad biztonságban a világban? Úgy érzed a szűkebb és tágabb környezeted egyaránt kellemes biztonságot adó számodra, vagy előfordul, hogy bizonyos esetekben, helyeken, helyzetekben erős szorongás lesz úrrá rajtad, és elveszted a biztonságérzetedet?

6. NEHÉZ HELYZET KEZELÉS * Hogyan kezeled a "nehéz helyzeteket"?, Mi történik olyankor, és utána milyen nyomot hagy benned?

7. ALKALMAZKODÓKÉSZSÉG * Mennyire könnyen alkalmazkodsz új helyzetekhez, emberekhez, körülményekhez?

8. HANGULATINGADOZÁS * Mennyire ingadozó a hangulatod, előfordul-e hogy az egyik perceben a sírás kerülget, a másikban hirtelen nevethetnéked támad?

9. BEFOLYÁSOLHATÓSÁG * Határozott vagy-e elképzeléseidben, vagy inkább könnyen befolyásol mások véleménye, érdeke, támogatása?

10. KAPCSOLATOK * Milyen a kapcsolatod a szüleiddel, gyerekeiddel, pároddal? mennyire szorosak, vagy szerteágazóak kapcsolataid ismerősökkel, barátokkal?

11. Mindösszességében éppen most hogy érzed magad a bőrödben?

Köszönöm, hogy végiggondoltad, és őszintén válaszoltál. Mivel ez a kérdéssor leginkább önvizsgálatra inspiráló kérdések laza halmaza, ezért arra a legalkalmasabb, hogy felhívja a figyelmed életed néhány gyengébben működő területére, megmutassa miben vagy elégedetlen, vagy csak min szeretnél változtatni.  Azonban nem oldja meg mindezeket, és nem is nyújt hozzá segítséget. Ha úgy érzed hogy segítségre van szükséged, vagy kérdésed van, kérlek töltsd ki a mellékelt űrlapot, és fogalmazd meg, hogy mit érzel a legfontosabb megoldandó feladatnak, mi az amin változtatni szeretnél:  

Kérlek vedd figyelembe, hogy a válaszadás hétköznapokon, érkezési sorrendben történik, és néhány napot vesz igénybe. Továbbá a válasz nem terápia, csak útmutatás a megoldási lehetőségek felé, melyet mindössze egyetlen válaszban összegzek. További válaszokra, vagy folyamatos levelezésre jelen alkalmazásban nincs lehetőség, csak akkor, ha jelentkezel online terápiára, melynek felételeit a KAPCSOLAT menüpont alatt találhatod.

 Köszönöm megértésed!

Ha több időd van, töltsd le ezt a pdf formátumú verziót, és töltsd ki az instrukciók szerint: